fbpx
Terme Selce +385 51 764 055 | Podružnica Rijeka +385 51 400 420

Blog

Microneedling: Sve što morate znati o najnaprednijem tretmanu

Microneedling tretman mikroiglicama efikasna je nekirurška metoda namijenjena uklanjanju bora, ožiljaka i ožiljaka nastalih od posljedica akni, strija, pigmentacije, potpuno bez kontraindikacija.

Sve odgovore na pitanja o tretmanu ima naša Tea Brozičević, dr. med. spec. dermatologije i venerologije:

Što Dermafrac microneedling razlikuje od ostalih tretmana mikroiglicama?

Dermafrac predstavlja najnapredniji oblik mezoterapije. Za razliku od ostalih tretmana mikroiglicama, Dermafrac je gotovo bezbolan, a rezultat je zahvaljujući naprednoj tehnologiji- poboljšan u odnosu na prethodnike i vidljiv- odmah.

Kako se izvodi tretman i koliko traje?

Uređajem Dermafrac dermarolerom radi mikro oštećenja kože kojima se potiče njena obnova i prirodno stvaranje kolagena. Dermafrac koristi dermarolere s izrazito kratkim iglicama od 0,5 i 0,25 mm. Sam tretman traje 60 minuta. Moje klijentice kažu kako je osjećaj kao vakuumska masaža lica sa sitnim mravcima. Lice bude lagano crveno, ali ništa strašno te bez tragova krvarenja i gotovo da nema oporavka. Bitno je naglasiti i da ne oštećuje kapilare.
Inače, savjetuje se razmak tretmana u periodu od 14 dana, a broj tretmana ovisi o potrebama kože ( 3-6 tretmana se savjetuje). Preporučuje se 1 tretman održavanja godišnje.

Kome je namijenjen ovaj tretman?

Cilj tretmana, osim smanjivanje bora, ožiljaka, ujednačavanje tena i hidratacije je i prevencija razvoja bora, “padanja” lica i starenja. Savjetuje se osobama između 25 i 60 godina života. Koža nakon tretmana bude deblja, elastičnija, svježije izgleda te se znatno popravi kvaliteta kože uz uklanjanje umornog izgleda lica.
Sam tretman je i ‘kreativan’, to znači ako je nekome suh vrat, a potrebno je tretirati i bore na čelu, možemo kombinirati sastojke hidratizacije za vrat i koktela za rješavanje bora na čelu.

Da li se tretman može kombinirati s drugim tretmanima?

Može se kombinirati i s drugim tretmanima, kao i prije i poslije aplikacije dermalnih filera, jer time radimo pripremu kožu za filere. Ponekad je tako potrebna i manja količina hijalurona koja se ubrizgava te produžuje se i njegovo djelovanje.

Koje vrste tretmana se izvode aparatom Dermafrac?

Tretmanom se apliciraju različiti ‘kokteli’ kao kombinacija sastojaka: faktori rasta, hyaluron, vitamin C, peptidi, kojična kiselina, laktična i salicilna kiselina itd… S obzirom na željeni efekt, koristimo sljedeće ‘koktele’:

VITAMIN C – snažan antioksidant koji smanjuje oštećenja slobodnih radikala koji vode smanjenju kolagena, suhoće kože i borama.

HYDRATE – serum koji se sastoji od hijaluronske kiseline koji stvara hidratni sloj kako bi se hidratizirali dublji slojevi kože te smanjila pojava bora. Vitamin A potiče obnovu stanica i stimulira formaciju nove kože, dok vitamin E služi za UV zaštitu kože.

REJUVENATE – serum koji se sastoji od 5 aktivnih sastojaka koji stimuliraju proizvodnju fibroblasta i kolagena u koži. Pomaže opuštanju muskulature kako bi se sprječila pojava bora od stalnih mišićnih pokreta.

GROWTH FACTOR – serum koji stimulira stanični rast, proliferaciju, ozdravljenje i staničnu diferencijaciju.

CLARIFY – sastoji se od dva osnovna sastojka – Salicilna kiselina i Laktična kiselina. Salicilna kiselina otvara pore i neutralizira bakterije u porama. Laktična kiselina služi eksfolijaciji te povećava proizvodnju kolagena kako bi se minimalizirale sitne bore i začepljene pore.

LIGHTEN – serum koji koristi Kojičnu kiselinu kako bi se posvjetlila koža sprječavajući aktivnosti melanocita i pigmentacije. Ima antibakterijska i antigljivična svojstva.

 

Preuzmite Cjenik usluga Poliklinike Terme.

 

Naručite se već danas na besplatno dermatološko savjetovanje Tee Brozičević, dr. med. specijalistice dermatologije i venerologije

✉ info@terme-selce.hr
📱+385 (51) 764 055 (Selce)
📱+385 (51) 400 420 (Rijeka)

Vratite se natrag';

Lokacije

Terme Selce
Tel: +385 51 764 055
Podružnica Rijeka
Tel: +385 51 400 420

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
Subota 08:00 - 14:00

Newsletter

Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude

Ostavite poruku