fbpx
Terme Selce +385 51 764 055 | Podružnica Rijeka +385 51 400 420

Inovativni postupci

Nove i visoke tehnologije

Koristimo inovativne i visoke tehnologije! Svjetski prokušani trendovi i tehnološki standardi odmah sele k nama, jer svake godine usvajamo po tri najnovija pristupa priznata u suvremenoj medicini. Pružamo njegu najviše kvalitete u liječenju upalnih i degenerativnih poremećaja zglobova i kralježnice, ozljeda i postoperativnih stanja, kao i neuroloških poremećaja.

 

ORTHOKIN – autologni kondicionirani serum

Molekularna ortopedija je, do u najsitnije detalje, proučila biološke procese unutar oboljelog zgloba i spoznala da je jedan od najvećih ‘krivaca’ upravo protein Interleu-kin-1 (IL-1). U zglobu oboljelom od osteoartritisa nalazimo znatno povećanu koncentraciju tog proteina, a on pospješuje daljnje oštećenje hrskavice pa zglob vremenom gubi svoju funkciju.

Terapijski sistem Orthokin jedinstven je način liječenja bolova u zglobovima, kao i ozljeda tetiva, ligamenata i mišića, bez dodataka lijekova ili drugih stranih tvari. Ova metoda liječenja u potpunosti je biološka i ne koristi ništa drugo osim vaših vlastitih endogenih proteina i faktora cijeljenja. Na početku procesa terapije, pacijentu se vadi krv i obrađuje. Tako obrađeni serum, obogaćen faktorima cijeljenja i blokatorima upale, vraća se periodično u obliku injekcija u bolnu regiju bolesnika ili zgloba.

Preuzmite letak… Koljeno / Bolna leđa / Sportske ozljede

 

 

MBST – terapijska magnetska nuklearna rezonanca

MBST® je vrhunska medicinska tehnologija, prva metoda kojom se može regenerirati hrskavica i potaknuti stvaranje zdrave kosti. Ova metoda predstavlja revolucionaran korak u liječenju koštano-zglobnih bolesti.

MBST® se temelji na principu stanične magnetske resonance. Elektro-magnetskom energijom iz vanjskog izvora aktiviraju se jezgre atoma vodika koje počnu emitirati energiju. Ta se energija usmjeruje u željenom smjeru te aktivira stanice hondrocite (stanice koje stvaraju hrskavicu), odnosno osteoblaste (stanice koje stvaraju kost), što ovisi o programu koji se primjenjuje.

MBST® terapija za:
• Povrede kralježnice i zglobova
• Osteoartritis kralježnice i zglobova
• Povrede i bolna stanja ligamenata, tetiva i mišića (teniski lakat, ahilova tetiva…)
• Degeneracija intervertebralnog diska kralježnice
• Odloženo cijeljenje fraktura
• Mb. Sudeck/ Sudeckova bolest
• CRPS/ Complex regional pain syndrome, aseptička nekroza
• Osteoporoza/ Osteopenia

Preuzmite letak… MBST

 

ESWT – terapija udarnim valom

Shockwave terapija je nova neinvazivna terapija za bolove mišićno-koštanog sustava. Izvantjelesna terapija udarnim valom često se koristi u fizikalnoj terapiji, ortopediji i sportskoj medicini. Primjenjuje se uglavnom u liječenju kroničnih poremećaja mišića i tetiva, kod bolova u leđima i vratu. Najčešće indikacije obuhvaćaju: bolno rame, uključujući i promjene na rotatornoj manžeti, posebice kalcifikati, epikondilitis, trigger točke, križobolju, patelarni tendonitis, tendinozu Ahilove tetive, petni trn i plantarni fascitis.

Akustički val izaziva:

Mikroskopske intersticijalne i ekstracelularne biološke učinke, među kojima je i regeneracija tkiva. Ekstrakorporalna terapija akustičnim valom za razliku od litotripsije, ne koristi se za dezintegraciju tkiva. Također se primjenjuje energija akustičnih valova u modernoj terapiji liječenja boli, koristeći učinak reparacije tkiva.

3D dekompresija kralježnice

Prvi smo u Primorsko-goranskoj županiji implementirali u naše programe rehabilitacije i najnoviju generaciju 3D stola za trakciju i dekompresiju kralježnice, za siguran i bezbolan tretman pod specijalističkom liječničkom kontrolom.

Što je trakcija kralježnice?

Trakcija je neoperativni tretman koji je visoko učinkovit kod slučajeva discus hernije, degenerativnih bolesti zglobova, osteoartritisa malih zglobova kralježnice, stenoze i kompresije živčanih korijena kralježnice. Oslobađa bolove u leđima, nogama i rukama.

Preuzmite letak… Dekompresija kralježnice

 

 

Programi

Njegujemo holistički pristup u rehabilitaciji i fizikalnoj terapiji, od individualno kreiranih programa za top sportaše, pa do mindset & body programa...

Programi

Pošaljite nam upit

Naš tim stručnjaka rado će vam dati odgovor na svako postavljeno pitanje...

Pošaljite upit

Lokacije

Terme Selce
Tel: +385 51 764 055
Podružnica Rijeka
Tel: +385 51 400 420

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
Subota 08:00 - 14:00

Newsletter

Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude

Ostavite poruku