Poliklinika Terme - Selce +385 51 764 055
  Podružnica - Rijeka +385 51 400 420
  Terme - Selce d.o.o. +385 51 764 055
  ISO 9001

   Poliklinika Terme, Selce +385 51 764 055 | Poliklinika Terme – Podružnica Rijeka +385 51 400 420
   ISO 9001

   Novosti

   Dr. Tea Brozičević: Riješite se uraslih dlačica

   Urasle dlačice najčešće ne rezultiraju ozbiljnim problemom, ali su neugodne i naporne.

   Pseudofolliculitis ili urasle dlačice ružna su i bolna pojava. Riječ je o upali korijena dlaka, koja se može pojaviti bilo gdje na tijelu. Nastaju kad obrijana dlačica zapne u folikuli ili počne rasti unutar kože. Može uzrokovati ožiljke, crvenilo i oticanje i veoma je česta pojava.

   Gdje i zašto nastaju?

   Urasle dlačice, učestalije su na dijelovima tijela s grubljim dlačicama, poput bikini područja kod žena, te rijeđe na potkoljenicama te bradi i vratu kod muškaraca. Brijanje britvicom, uska odjeća, prirođena sklonost ponekad nedovoljna higijena najčešći su razlozi nastajanja uraslih dlačica. Najveći problemi se događaju kada nastane urasla dlaka na preponi jer ta upala može biti opasna.
   Ponekada se događa da mrtva koža zaguši folikulu dlake. To onemogućuje dlaci da izađe na površinu pa se zbog toga ona izvija, najčešće u stranu i ostaje pod kožom. Ukoliko dlake ostanu pod kožom, mogu izazvati upale što rezultira uraslim dlakama. Naše tijelo na to će reagirati kao da se pod kožom nalazi strani predmet.

   Simptomi uraslih dlaka mogu biti različitih :

   • crvenilo ili mala modrica
   • oticanje u obliku prištića
   • zadebljanje u obliku graška
   • izlaženje gnoja ili krvi
   • bolna površina kože na dodir
   • nedovoljna ili nepravilna higijena

   Urasle dlačice najčešće ne rezultiraju ozbiljnim problemom, ali su neugodne i naporne. Problem se češće javlja u dijelu prepona radi drugačije i čvršće dlake na tom području. Oštrina dlake ovisit će o vrsti i kvaliteti vaše kose i dlake. Kod ljudi koji imaju visoku razinu spolnog hormona testrosterona mogu imati pretjeran rast dlaka, što također može uzrokovati urastanje. Glavni razlog nastanka problema s folikulom dlake je nepravilno brijanje i odstranjivanje dlaka. Mnoge žene se krivo briju britvicama ili prečesto koriste depilatore.

   Komplikacije kod uraslih dlaka

   Furunkul je crvena oteklina ispod površine kože i nešto je veća od obične urasle dlačice. Promjer joj je oko pola centimetra, a zapravo je rezultat potkožne infekcije bakterijama. Ova pojava nastaje u slučaju inficiranja potkožnog tkiva, to jest, kada u obranu stupaju bijele krvne stanice. One napadaju bakterije i stvaraju gnoj koji se nalazi u središu furunkula. Ovime se stvara kožni apces jer naš sustav stvara ‘ogradu’ oko nastalog gnoja. Ova komplikacija može se pojaviti na vratu, licu, prsima i stražnjici, a u nekim slučajevima je potrebna i kirurška operacija. Urasle stidne dlake mogu biti jako neugodne i bolne jer se nalaze na osjetljivom području. Prije svega prestanite raditi sve uzroke koje smo nabrojali, a ako niti to ne pomogne, počnite više brinuti za svoju kožu.

   Kako ih se riješiti?

   Danas postoje metode koje vas zauvijek mogu riješiti problema uraslih dlačica. Uz pomoć najmodernije tehnologije fotoepilacije Anthelia Medical IPL ( Intense Pull Light) koji trenutno predstavlja zlatni standard kada je u pitanju fotoepilacija, efikasno i dugotrajno uklonite neželjene dlačice. Koristi se za sve tipove kože i bez ograničenja. Potrebno je 4-6 tretmana, a razmak između tretmana je 3 tjedna. Već nakon 1 tretmana se vidljivo vide rezultati odstranjenja dlačica i do 50 %. Poliklinika Terme Selce jedina u Hrvatskoj u svojoj Poliklinici- Podružnici Terme Rijeka na Trsatu, koristi upravo Anthelia Medical IPL aparat, koji će zauvijek riješiti problem vaših uraslih dlačica.

   Autor: Tea Brozičević, dr. med. spec. dermatologije i venerologije, voditeljica odjela dermatologije i kozmetologije Poliklinike Terme Rijeka

   Urasle dlačice prije i poslije jednog tretmana medical Anthelia IPL- om

   Naručite se već danas na dermatološko savjetovanje Tee Brozičević, dr. med. specijalistice dermatologije i venerologije

   ✉ info@wordpress-579260-1989988.cloudwaysapps.com
   📱+385 (51) 764 055 (Selce)
   📱+385 (51) 400 420 (Rijeka)

   Vratite se natrag';

   Kontakti

   Poliklinika Terme - Selce
   Terme - Selce d.o.o.
   Tel: +385 51 764 055
   Poliklinika Terme - Podružnica Rijeka
   Tel: +385 51 400 420

   Radno vrijeme

   Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
   Subota: 08:00 - 14:00

   Newsletter

   Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude


   Prijava na newsletter

   Dogovorite termin

    Želite li primati savjete i novosti iz Poliklinike Terme Selce?

    Da, želim