Poliklinika Terme - Selce +385 51 764 055
  Podružnica - Rijeka +385 51 400 420
  Terme - Selce d.o.o. +385 51 764 055
  ISO 9001

   Poliklinika Terme, Selce +385 51 764 055 | Poliklinika Terme – Podružnica Rijeka +385 51 400 420
   ISO 9001

   Blog

   MBST metoda: Potiče regeneraciju hrskavice i stvaranje zdrave kosti

   MBST terapija je nezaobilazna terapija u liječenju artroze i osteoporoze te liječenju i prevenciji sportskih ozljeda.

   Terapijska nuklearna magnetska rezonanca temelji se na tehnologiji koja se primjenjuje u dijagnostici već četrdeset godina, a osnovne principe objasnio je Nikola Tesla još prije više od sto godina.
   Nuklearna magnetska rezonanca (MRI) u dijagnostici je značila revoluciju, omogućivši do tada nezamisliv prikaz unutarnjih struktura tijela. Danas je to MBST, znanstveno potvrđena jedinstvena metoda za liječenje koštano-zglobnih bolesti i mišićno-vezivnog tkiva.

   Princip djelovanja MBST terapije

   Principi djelovanja nuklearne magnetske rezonance temelje se na primjeni naše vlastite elektromagnetske energije koja nastaje aktivacijom jezgara vodikovih atoma pa zbog toga nema nikakvih štetnih posljedica, niti rizika za zdravlje.

   MBST djeluje na obnavljanje koštanog matriksa, što se ne može postići lijekovima te na poticanje regeneracije hrskavice čime se može postići dugoročni pozitivan učinak na mobilnost i smanjenje bolova. Zbog toga nije pretjerano reći da je MBST – terapijska magnetska rezonanca, revolucionarna metoda koja je u potpunosti promijenila dosadašnje mogućnosti liječenja zglobova, kralježnice, diskus hernije, stanja nakon fraktura, artroze, sportskih ozljeda i osteoporoze.

   Treba imati u vidu da u medicini nema metode koja ima stopostotni učinak kod svih pacijenata. Međutim, dosadašnja iskustva i brojne kliničke studije pokazuju da u slučaju osteoartritisa 80% pacijenata ima poboljšanje od 60 do 87 % nakon prvog MBST tretmana. Na temelju mehanizma djelovanja magnetske rezonance, može se s velikom vjerojatnošću pretpostaviti da bi se ponovljenim tretmanima mogao postići i bolji učinak i u onih 20 % pacijenata koji nisu osjetili znatno poboljšanje nakon prvog terapijskog ciklusa.

   Indikacije za MBST

   • Degenerativno- deformirajuće promjene i bolesti kralježnice, zglobova i mišićno-vezivnog tkiva, sportske ozljede
   • Bolovi u leđima (hernija diska, spondiloza, spondilartroza, lumbago, lumboishialgija, osteohondroza.…)
   • Bolovi u ramenima, šakama, koljenima, stopalima (artroza, burzitis, tendinitis)
   • Bolovi u mišićima (fibromialgije)
   • Trzajne povrede vratne kralježnice, mišićna ukočenost, degeneracija i. v. diska
   • Osteoartritis, reumatoidni artritis, artroza malih zglobova vratne kralježnice
   • Sportske ozljede i bolna stanja: tetiva, mišića, burza, ligamenata; istegnuća; teniski ili golferski lakat i druga stanja

   Kada i kako se primjenjuje MBST?

   MBST preporučujemo primijeniti već kod blagih i srednjih oštećenja, kako bi se spriječili ozbiljniji zdravstveni problemi. Efikasna je za liječenje artroze srednjeg i uznapredovanog stupnja, do teških oblika kada postoji kontraindikacija za operaciju. MBST ima značajne prednosti u liječenju osteoartritisa, kada je indicirana ugradnja endoproteze, terapija pokazuje učinkovite rezultate na način da se operativni zahvat odgađa.

   MBST nema nikakvih negativnih utjecaja, pa se može primijeniti i u ranoj fazi bolesti te u svim slučajevima kada primjena lijekova ne daje željene rezultate, ili kada postoji kontraindikacija od medikamentozne terapije, a rizik od frakture je povećan. Ne primjenjuje se u pacijenata koji imaju ugrađen elektrostimulator srca, novootkrivenu malignu bolest i kod nekih drugih stanja.

   MBST se provodi tako da pacijent leži na ugodnom ležaju uređaja po sat vremena dnevno, preporučeno kroz 5/9 ili 10 dana, ovisno o programu koji se primjenjuje. Učinak je postupan i dosiže maksimum nakon 6 mjeseci te može biti dugotrajan sve do 3 godine. MBST terapija se može kombinirati s drugim metodama fizikalne rehabilitacije i/ili ortopedske terapije, prema indikaciji.

   MBST terapija dostupna je u Poliklinici Terme u Rijeci i u Selcu. Preporučeni program određuje liječnik specijalist fizijatar nakon liječničkog pregleda. Obzirom na zauzetost termina potrebno je predbilježiti se na pregled.

   Preuzmite letak:

   Preuzmite Cjenik Poliklinike Terme Selce

   Vratite se natrag';

   Kontakti

   Poliklinika Terme - Selce
   Terme - Selce d.o.o.
   Tel: +385 51 764 055
   Poliklinika Terme - Podružnica Rijeka
   Tel: +385 51 400 420

   Radno vrijeme

   Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
   Subota: 08:00 - 14:00

   Newsletter

   Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude


   Prijava na newsletter

   Dogovorite termin

    Želite li primati savjete i novosti iz Poliklinike Terme Selce?

    Da, želim