Poliklinika Terme - Selce +385 51 764 055
  Podružnica - Rijeka +385 51 400 420
  Terme - Selce d.o.o. +385 51 764 055
  ISO 9001

   Poliklinika Terme, Selce +385 51 764 055 | Poliklinika Terme – Podružnica Rijeka +385 51 400 420
   ISO 9001

   Blog

   Mezoterapija- „infuzija“ mladosti i ljepote

   Mezoterapija je metoda revitalizacije kože kojom se pomaže hidratizirati i obnoviti kožu, a djelovanje ima i na cijeli niz problema kože lica i tijela, bezbolno i bez komplikacija.

   Mezoterapija predstavlja terapijsku metodu u kojoj se male količine aktivnih tvari apliciraju u odgovarajući sloj kože, ovisno o indikaciji i učinku koji želimo postići. To uključuje neinvazivnu transdermalnu injekciju vitamina, enzima, hormona, hijaluronske kiseline i prirodnih biljnih ekstrakata u kožu kako bi se potaknula biosintetska sposobnost fibroblasta i olakšala interakcija između stanica, a namijenjena je povećanju proizvodnje kolagena i elastina.

   Mezoterapija, koja svoje ime dobiva od grčkih riječi “mesos” (srednja) i “terapeja” (za medicinsko liječenje), izvorno je razvijena u Europi, koju je 1952. godine razvio poznati francuski liječnik dr. Michel Pistor za suzbijanje bolova i vaskularnih poremećajima. Od tog vremena mezoterapija postaje sve popularnija u području estetske i anti-age medicine. To je alternativna, vrlo učinkovita metoda za postizanje prirodno učinka regeneracije kože. Mezoterapija je logična (jer lijek apliciramo upravo tamo gdje ga organizam treba), jednostavna (iglice), ekonomična (malo lijeka i na pravo mjesto), kratkog trajanja zahvata, ponovljiva, bezbolna i bez komplikacija. Mezoterapija se uglavnom dobro podnosi. Tretmani su gotovo bezbolni, ponekad se nakon tretmana vidi crvenilo kože, vrlo rijetko manje otekline koje spontano prođu nakon par sati.

   Kako djeluje mezoterapija?

   Mezoterapijom osiguravamo unos i resorpciju dovoljne količine tvari koje su potrebne za povratak mladenačkog izgleda vašoj koži. Dakle ono sve što pokušavate mazanjem raznih preparata unijeti u kožu, uspjet ćete ovom metodom brže i bolje. Efekt će biti gotovo trenutan.

   Antiaging
   Prevencija starenja kože lica, vrata , dekoltea i ruku. Potiče hidratizaciju, umanjuje bore, proširene pore, ožiljke od akni, hiperpigmentacije te ima lifting efekt na koži.

   Celulit
   U zahvaćena područja ubrizgavaju se posebni aktivni sastojci, čime dolazi do značajnog poboljšanja strukture kože, a aktivno djeluje i na smanjenje masnih naslage

   Androgena alopecija
   Mezoterapija može uspješno pomoći gubitku kose kod muškaraca i žena. U zahvaćena područja vlasišta ubrizgavaju se posebni kokteli koji sadrže vitamine i stimulirajuće tvari za rast kose.

   Strije
   Potiče stvaranje novog kolagena, ublažava vidljivost strija.

   Bol
   Bilo da je riječ o glavobolji, migreni ili bolnim stanjima vezanim uz degenerativne reumatološke bolesti ili sportske ozljede.

   Varikozni sindrom
   Ubrzava se proces zacijeljivanja rana.

   Što sadrži „koktel ljepote”

   Vitamin A koji utječe na zacijeljivanje kože te njenu elastičnost i teksturu. Vitamin B osigurava biološku ravnotežu kože, dok je vitamin C neophodan u sintezi kolagena. Vitamin E štiti od slobodnih radikala, dok su aminokiseline neophodne za sintezu proteina i vlakana kože. Koktel sadrži i kolagen te elastin, kao i minerale neophodne za metaboličke procese, koenzime i antioksidanse. Neophodan sastojak je svakako i hijaluronska kiselina ima sposobnost vezanja velikog broja molekula vode, a tu su i mnoge aktivne tvari, koje se biraju ovisno o indikaciji, procjeni liječnika i učinku koji je potrebno postići.

   Kako se provodi postupak?

   Postupak uglavnom podrazumijeva veliki broj mikro uboda iglicama, putem kojih se koktel aplicira pod kožu. Postupak je praktički bezbolan. Druga mogućnost je izazivanje tzv. mikrotrauma na površini kože (blago grebanje). U primjeni je i Mesogun specijalni pištolj za aplikaciju, koji omogućuje regulaciju brzine, količine i dubine ubrizgavanja i upravo tu metodu koristimo u Poliklinici Terme Rijeka.

   Tko su kandidati za mezoterapiju?

   Nema ograničenja s obzirom na dob i spol dob. Opće je pravilo da mezoterapiju ne provodimo kod trudnica i dojilja, osoba koje boluju od autoimunih bolesti, osoba koje imaju aktivan herpes ili druge zarazne bolesti kože.

   Koliko često se ponavlja tretman?

   Ovisno o indikaciji. Prosječno se provodi 4- 6 tretmana, obično je razmak između prva dva 14 dana, a svaki sljedeći provodi se jednom mjesečno. Značajno poboljšanje vidljivo je već nakon prvog tretmana. Kasnije se po potrebi mogu provoditi tretmani održavanja 1 – 2 puta godišnje. U zahtjevnijih klijenata moguće je metodu kombinirati s kemijskim pilingom, mikrodermoabrazijom, medicinskim IPL tretmanom prilagođenom potrebama klijenta, pa i hijaluronskim filerima.

   Postoje li komplikacije?

   Pod uvjetom da postupak provodi educirani liječnik, gotovo da nema komplikacija primjenom mezoterapije. Kao i kod svake vrste injekcija, postoji mogućnost dobivanja malih hematoma ili iritacija na koži, koji obično blijede nakon nekoliko dana.

    

   Naručite se već danas na besplatno dermatološko savjetovanje Tee Brozičević, dr. med. specijalistice dermatologije i venerologije

   ✉ info@wordpress-579260-1989988.cloudwaysapps.com
   📱+385 (51) 400 420 (Terme Rijeka)

   Vratite se natrag';

   Kontakti

   Poliklinika Terme - Selce
   Terme - Selce d.o.o.
   Tel: +385 51 764 055
   Poliklinika Terme - Podružnica Rijeka
   Tel: +385 51 400 420

   Radno vrijeme

   Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
   Subota: 08:00 - 14:00

   Newsletter

   Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude


   Prijava na newsletter

   Dogovorite termin

    Želite li primati savjete i novosti iz Poliklinike Terme Selce?

    Da, želim