Poliklinika Terme - Selce +385 51 764 055
  Podružnica - Rijeka +385 51 400 420
  Terme - Selce d.o.o. +385 51 764 055
  ISO 9001

   Poliklinika Terme, Selce +385 51 764 055 | Poliklinika Terme – Podružnica Rijeka +385 51 400 420
   ISO 9001

   Mezoterapija

   Mezoterapija je metoda revitalizacije kože kojom se pomaže hidratizirati i obnoviti kožu, bezbolno i bez komplikacija. Djelovanje ima i na cijeli niz problema kože lica i tijela.
   Mezoterapija predstavlja terapijsku metodu u kojoj se male količine aktivnih tvari apliciraju u odgovarajući sloj kože, ovisno o indikaciji i učinku koji želimo postići. To uključuje neinvazivnu transdermalnu injekciju vitamina, enzima, hormona, hijaluronske kiseline i prirodnih biljnih ekstrakata u kožu, kako bi se potaknula biosintetska sposobnost fibroblasta i olakšala interakcija između stanica. Namijenjena je povećanju proizvodnje kolagena i elastina.

   Kako djeluje mezoterapija?
   Mezoterapijom osiguravamo unos i resorpciju dovoljne količine tvari koje su potrebne za povratak mladenačkog izgleda vašoj koži. Dakle, sve ono što pokušavate mazanjem raznim preparatima unijeti u kožu, uspjet ćete ovom metodom brže i bolje. Efekt će biti gotovo trenutan.

   Anti-aging
   Prevencija starenja kože lica, vrata, dekoltea i ruku. Potiče hidratizaciju; umanjuje bore, proširene pore, ožiljke od akni, hiperpigmentacije te ima lifting efekt na koži.

   Androgena alopecija
   Mezoterapija može uspješno pomoći kod sprječavanja gubitka kose u muškaraca i žena. U zahvaćena područja vlasišta ubrizgavaju se posebni kokteli koji sadrže vitamine i stimulirajuće tvari za rast kose.

   Uklanjanje celulita
   U zahvaćena područja ubrizgavaju se posebni aktivni sastojci, čime dolazi do značajnog poboljšanja strukture kože, a aktivno djeluje i na smanjenje masnih naslaga.

   Uklanjanje strija
   Potiče stvaranje novog kolagena, ublažava vidljivost strija.

   Uklanjanje boli
   Bilo da je riječ o glavobolji, migreni ili bolnim stanjima vezanim uz degenerativne reumatološke bolesti ili sportske ozljede, učinkovito uklanja bol.

   Varikozni sindrom
   Ubrzava se proces zacjeljivanja rana.

   Kako se provodi postupak?
   Postupak podrazumijeva veliki broj mikro uboda iglicama, putem kojih se koktel aplicira pod kožu. Postupak je praktički bezbolan. Druga mogućnost je izazivanje tzv. mikro-trauma na površini kože (blago grebanje). U primjeni je i Mesogun specijalni pištolj za aplikaciju, koji omogućuje regulaciju brzine, količine i dubine ubrizgavanja i upravo tu metodu koristimo u Poliklinici Terme – podružnica Rijeka.

   Kome je tretman namijenjen?
   Nema ograničenja s obzirom na dob i spol. Opće je pravilo da mezoterapiju ne provodimo kod trudnica i dojilja, osoba koje boluju od autoimunih bolesti, osoba koje imaju aktivan herpes ili druge zarazne bolesti kože.

   Koliko često se ponavlja tretman?
   Ovisno o indikaciji. Prosječno se provodi 4-6 tretmana, uobičajeni razmak između prva dva je 14 dana, a svaki sljedeći provodi se jednom mjesečno. Značajno poboljšanje vidljivo je već nakon prvog tretmana. Kasnije se po potrebi mogu provoditi tretmani održavanja 1–2 puta godišnje. U zahtjevnijih klijenata moguće je metodu kombinirati s kemijskim pilingom, mikro-dermoabrazijom, medicinskim IPL tretmanom prilagođenom potrebama klijenta, a prema indikaciji i hijaluronskim filerima.

   Oprez / kontraindikacije / preporuke
   Pod uvjetom da postupak mezoterapije provodi educirani liječnik, gotovo da nema komplikacija. Kao i kod svake vrste injekcija, postoji mogućnost dobivanja malih hematoma ili iritacija na koži, koji obično nestaju nakon nekoliko dana.

   Naručite se već danas na besplatno dermatološko savjetovanje Tee Brozičević, dr. med. specijalistice dermatologije i venerologije.

   Tea Brozičević, dr. med. specijalist dermatologije i venerologije
   Voditeljica odjela
   info@terme-selce.hr
   +385 (0)51 400 420 (Poliklinika Terme – Podružnica Rijeka
   )

    

   Derma

    

   Kontakti

   Poliklinika Terme - Selce
   Terme - Selce d.o.o.
   Tel: +385 51 764 055
   Poliklinika Terme - Podružnica Rijeka
   Tel: +385 51 400 420

   Radno vrijeme

   Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
   Subota: 08:00 - 14:00

   Newsletter

   Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude


   Prijava na newsletter

   Dogovorite termin

    Želite li primati savjete i novosti iz Poliklinike Terme Selce?

    Da, želim