Poliklinika Terme - Selce +385 51 764 055
  Podružnica - Rijeka +385 51 400 420
  Terme - Selce d.o.o. +385 51 764 055
  ISO 9001

   Poliklinika Terme, Selce +385 51 764 055 | Poliklinika Terme – Podružnica Rijeka +385 51 400 420
   ISO 9001

   Top Manager Programi

   ZAŠTO TOP MANAGER PROGRAMI?

   Naša iskustva
   Od modernog poslovnog čovjeka dnevno se očekuje izvršenje raznovrsnih zadataka i poštivanje rokova. Sve to zahtijeva duže vrijeme sjedenja i koncentracije. Time se zdravstveno stanje menadžera dramatično mijenja i pojavljuju se poteškoće koje, ukoliko se na vrijeme ne otklone, izazivaju dugoročnije posljedice. Tvrtke gube na svakom danu bolovanja svojih djelatnika.
   Uočili smo najčešće poteškoće koje prate modernog menadžera. To su: lumboishialgija, bolovi u vratu, bolovi u leđima, bolovi u ramenima, bol u ruci, glavobolja, bolovi u gornjem ili donjem dijelu kralježnice, bolesti koštano-zglobnog sustava, bolesti krvožilong sustava, bolesti gastrointestinalnog sustava.
   Stres se manifestira na razne načine. Uzrokuje pojačano lučenje negativnih hormona čije djelovanje štetno djeluje na organizam. Iako ga se naziva tihim ubojicom, stres je zapravo vrlo glasan ubojica.
   Umor, povišeni tlak, masnoće u krvi, šećer, loš san, probavne smetnje.
   Sve navedeno utječe u velikoj mjeri i na efikasnost u radu, kao i na suradnju s kolegama.

   Vaša iskustva
   Jeste li kada osjetili nedostatak zraka kod napora, bol u prsima? Krećete li se dovoljno? Jeste li često imali osjećaj nervoze? Imate li koji kilogram više? Pušite li? Kakav vam je tlak, masnoće u krvi, šećer? Imate li ponekad grčeve ili bol u želucu?

   Statistike
   Prema podacima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje oko 80% građana koristi lijekove za smirenje, a stresu su najizloženiji oni na rukovodećim položajima.
   Svjetska zdravstvena organizacija (SZO/World health Organisation- WHO) još je prije 13 godina stres na radnome mjestu proglasila svjetskom epidemijom, a nisu rijetki mediji koji ga proglašavaju kugom 21. stoljeća.
   Liječnici danas upozoravaju da stres uzrokuje vrlo ozbiljna fizička i psihička oboljenja kao što su između ostalog povišeni krvni tlak, povišeni kolesterol, aterosklerozu, moždani i srčani udar, anksioznost, depresiju i bolesti štitnjače.
   Sveučilište u Londonu nedavno je provelo istraživanje koje je pokazalo da kronični stres povećava opasnost od srčanih bolesti za 68 posto. Istraživanje Europske agencije za sigurnost na radu i zaštitu zdravlja pokazalo je da stres na radnome mjestu pogađa svakog trećeg zaposlenika u Europskoj uniji. Čak 75 do 90 posto svih posjeta liječniku opće prakse povezano je s kroničnim stresom. Prema prikupljenim podacima stresom na poslu u EU obuhvaćeno je 28 posto zaposlenih ili 41,2 milijuna zaposlenih.
   Posljedica stresa na poslu je 50-60 posto svih izgubljenih radnih dana, ali i oko 5 milijuna nesreća na poslu. To znači gubitak najmanje 20 milijardi eura godišnje.
   Radno mjesto koje zahtijeva 24-satnu spremnost na odgovor u svakoj situaciji dovodi do velikih očekivanja koja su posljedica nametanja golemih mentalnih i emocionalnih zahtjeva modernog doba koje pojedinac najčešće ne može ispuniti pa biva izložen stalnom stresu. Sve to dovodi ponajprije do gubitka samopoštovanja koje na kraju završava pregorijevanjem psihičkog i fizičkog sustava. Stres na radnome mjesto čini djelatnike nestrpljivima, svadljivima i osamljenima, što sve dovodi do ljutnje, promjene raspoloženja i osjećaja bespomoćnosti. Svaki menadžer reagirat će drukčije na stres, ali će prva reakcija većine biti poricanje da postoji ozbiljan problem. Prosječni će menadžer inzistirati na tome da ima kontrolu nad situacijom što će ga postepeno dovoditi do iscrpljenosti i opće klonulosti. Nastavljajući s poricanjem postat će izgledni kandidat za koronarnu ili neku drugu fizičku i psihičku bolest.
   Osobito stresne profesije, prema anketi koju je nedavno provelo edukacijsko web odredište SkillSoft su: informatičari, medicinari, inženjeri, djelatnici u prodaji i marketingu, djelatnici u obrazovanju, djelatnici na poslovima vezanim uz financije, djelatnici koji se bave ljudskim resursima, operativci, produkcijski radnici, službenici.

   Korisnost za vašu tvrtku – Top Manager Programi
   Prema WHO politika zdravlje 2020 je zasnovana na 4 prioritetna područja, od kojih je na 1. mjestu: ulaganje u zdravlje i osnaživanje ljudi kroz primjenu pristupa životnog toka (engl. life-course approach).

   Top Manager Programi idealno su rješenje za vašu tvrtku i vaše top menadžere, za očuvanje i unaprjeđenje zdravlja, prevenciju i edukaciju!

   Detaljne informacije o pojedinim programima možete pronaći u Info letku: Top Manager Programi

   CV Iva Brozičević Dragičević

   mr. sc. Iva Brozičević Dragičević, prof. psihologije
   Voditeljica Posebnih programa
   ✉ iva@terme-selce.hr
   ✉ info@terme-selce.hr
   +385 0(51) 764 055

   +385 0(98) 329 299

    

   Kontakti

   Poliklinika Terme - Selce
   Terme - Selce d.o.o.
   Tel: +385 51 764 055
   Poliklinika Terme - Podružnica Rijeka
   Tel: +385 51 400 420

   Radno vrijeme

   Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
   Subota: 08:00 - 14:00

   Newsletter

   Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude


   Prijava na newsletter

   Dogovorite termin

    Želite li primati savjete i novosti iz Poliklinike Terme Selce?

    Da, želim