fbpx
Terme Selce +385 51 764 055 | Podružnica Rijeka +385 51 400 420

Novosti

Pokrenut pilot projekt ‘Sudjelovanje u promjeni’

Medicinska škola u Rijeci i Poliklinika Terme Selce pokrenuli su pilot projekt  ‘Sudjelovanje u promjeni’, koji za cilj ima unaprjeđenje edukacije kroz povećanje opsega vještina i kompetencija tijekom obrazovanja učenika medicinskih škola, posebice fizioterapeuta, kao podršku zapošljavanju/samozapošljavanju.

Prva u nizu aktivnosti, planiranih u sklopu pilot projekta ‘Sudjelovanje u promjeni’, radionica je pod naslovnom ‘Uloga fizioterapeutskih tehničara u zdravstvenom turizmu’, održana 3. ožujka 2017. godine u 13 h, u zgradi Medicinske škole Rijeka.

Tim su povodom ravnatelj Medicinske škole u Rijeci Alen Vukelić dr.med. i prim. Vlasta Brozičević dr.med. spec. u ime Poliklinike Terme Selce, uz prigodni program svečano potpisali ugovor  o suradnji, kojim je i službeno pokrenut pilot projekt. Inače, dvije ustanove surađuju već 18 godina, u smislu edukacije i praktične nastave, a tijekom godina, učenici su se i zapošljavali u Poliklinici Terme Selce.

Terme Selce, s iskustvom od 27 godina u zdravstvenom turizmu, njeguje stav da mlade treba uputiti u trendove i visoke tehnologije u odabranoj struci te da je najbitnije primjenjivo znanje. Već 18 godina traje naša suradnja.U našoj praksi se pokazuje da fizioterapeuti  u zdravstvenom turizmu moraju imati posebna znanja i vještine, posebice kada se radi o stranim pacijentima i klijentima. Podizanjem kvalitete usluge procjenjuje se destinacija zdravstvenog turizma, u ovom slučaju PGŽ, izjavila je prim. Vlasta Brozičević.

Nadovezao se i ravnatelj Medicinske škole Alen Vukelić: Radni naziv pilot projekta daje uvid da se radi o odgovornom pristupu struci te raduje činjenica da upravo institucija Poliklinika Terme Selce, koju izuzetno cijenim, želi pomoći Medicinskoj školi u Rijeci u unaprjeđenju kurikuluma. Škola ne postoji zbog sebe niti zbog svojih djelatnika nego je tu zbog učenika, odnosno njihovih roditelja i šire zajednice.

Ostale aktivnosti planirane sve do rujna 2017. godine  uključuju okrugli stol na temu „Zdravstveni turizam – zdravlje – edukacija – mladi i zapošljavanje / samozapošljavanje učenika medicinskih škola“ i edukaciju kroz vježbu u praksi, u kojima će sudjelovati učenici 3. i 4. razreda i nastavnici Medicinske škole, djelatnici Poliklinike Terme, kao i pozvani gosti iz drugih institucija.

Zdravstveni turizam, mladi i zapošljavanje

Neki od specifičnih ciljeva projekta su i proširenje turističke sezone na cjelogodišnju kroz zdravstveni turizam, putem uvođenja inovacija i novih usluga, kao i učinkovitiji razvoj lokalnog gospodarstva te unaprjeđenje struke kroz specifična zanimanja kao što su: tehničar nutricionist, sanitarni tehničar, farmaceutski tehničar,…

Vratite se natrag';

Lokacije

Terme Selce
Tel: +385 51 764 055
Podružnica Rijeka
Tel: +385 51 400 420

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
Subota 08:00 - 14:00

Newsletter

Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude

Ostavite poruku