fbpx
Terme Selce +385 51 764 055 | Podružnica Rijeka +385 51 400 420

Novosti

Prevencija i briga o životnom stilu temelj su zdrave zajednice

Više od 30 predstavnica i predstavnika gradova i županija udruženih u Hrvatsku mrežu zdravih gradova, posjetili su Polikliniku Terme Selce, 26. listopada u sklopu 23. Jesenskog poslovnog sastanka Hrvatske mreže zdravih gradova.

Delegaciju je predvodio socijalni pedagog defektolog, Nikica Sečen, pokretač inicijative ‘Zdravi grad – Grad Crikvenica’.

Prim. Vlasta Brozičević, dr. med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije, reumatolog, prezentirala je 30 – godišnji rad Poliklinike Terme u vidu brojnih javnih zdravstvenih inicijativa i projekata u lokalnoj zajednici, iniciranih iz Poliklinike Terme , a kojima se sustavno nastoji potaknuti prevencija i briga svih dobnih skupina stanovnika o zaštiti vlastitog zdravlja.

Milenijska fotografija ‘Galeba’ Nenada Reberšaka s 3000 sudionika, brendiranje crikveničke ‘Šetnice zdravlja’, projekti ‘Crikvenica- Zdravi grad’, do najaktualnijeg- prošlogodišnje globalne inicijative ‘Stretch your body, to move your mind’, pokrenute u sklopu European Entrepreneurship Week- a, koju su podržali brojni hrvatski i strani vrhunski sportaši i olimpijci, samo su dio nastojanja da se još jednom naglasak stavi na važnost odabira zdravog životnog puta.

Tijekom predavanja istaknuta je i važnost trajne dobre suradnje s Gradom Crikvenica, kao ključne u mogućnosti da zažive ovakve i slične inicijative, a još je jednom predstavljen i globalni brend Poliklinike Terme Selce- EKO fizikalna medicina, zaštićeno intelektualno vlasništvo.

Tijekom radnog sastanka Hrvatske mreže zdravih gradova , prim. V. Brozičević je pokrenula inicijativu i pozvala predstavnike da se u suradnji s Poliklinikom Terme Selce pokrene nacionalna briga za zdravlje lokomotornog sustava građana, s 2 minute vježbe u školama, na radnim mjestima.

Vratite se natrag';

Lokacije

Terme Selce
Tel: +385 51 764 055
Podružnica Rijeka
Tel: +385 51 400 420

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
Subota 08:00 - 14:00

Newsletter

Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude

Ostavite poruku