fbpx
Terme Selce +385 51 764 055 | Podružnica Rijeka +385 51 400 420

Novosti

Krenule prijave za JUNIOR kamp mršavljenja!

Drugu godinu za redom organizira se kamp mršavljenja za juniore i startat će u Selcu 19. lipnja.

Kao primarni cilj pokretanja kampa postavljeno je mijenjanje loših životnih navika djece i roditelja te stvaranja preduvjeta za dobro zdravlje i kvalitetan život. Ljetni kamp mršavljenja namijenjen je djeci od 9 do 16 godina.

Psihologinja mr. sc. Iva Brozičević Dragičević, prof., o svojem je autorskom programu ljetnog kampa izjavila:

Fokus u kreiranju ovog programa je na pravovremenoj promjeni životnog stila djeteta radi spriječavanja brojnih zdravstvenih rizika koje može uzrokovati pretilost. Drugi veliki cilj je edukacija i roditelja čija uloga je ključna kada govorimo o razvijanju zdravijih navika poput bavljenja sportom, boravka u prirodi i izbjegavanju nezdrave prehrane kod djeteta u razvoju.

Debljina uzročnik niza zdravstvenih problema

Znanstveno je dokazano i da 80 posto pretile djece u dobi iznad 11 godina postaju pretili odrasli. Djeca i roditelji dobit će konkretna, ciljana i praktična znanja o usvajanju zdravih stilova života, a nakon deset dana u Selcu nastavljaju aktivno vježbanje pod nadzorom kineziologa ili trenera, organizirano prema mjestu stanovanja. Djeca će, osim nutricionističkog i specijalističkog liječničkog pregleda i dijagnostike, imati intenzivan program vježbanja kroz zabavu, igru i kulinarske radionice.

Iznimno je važno prepoznati debljinu kod djeteta što ranije jer ona dovodi do velikih zdravstvenih problema – razvoja hipertenzije, ateroskleroze, šećerne bolesti tipa 2, metaboličkog sindroma, prestanka disanja u snu (apneja), a kod deset posto djece razvije se i depresivni poremećaj.

Prve grupe u lipnju

S programom će se krenuti u lipnju (19.06. do 29.06.2019.), u malim grupama do desetero djece. Svakodnevno će se održavati edukacije, kontrole i testiranja uz kontinuiranu potporu psihologa i tima stručnjaka. Uz kontrole liječnika specijalista svaki polaznik ima individualiziran jelovnik na bazi mediteranske prehrane, jutarnje razgibavanje, radionice o prehrani, vježbe u vodi, maraton u moru, jutarnji i večernji body walking, druženja, razgovore i druge aktivnosti i tretmane u Poliklinici Terme Selce.

Roditelj će, među ostalim, dobiti individualni priručnik za nastavak programa kod kuće, brošuru s receptima, preporuke specijalista za dijete, ciljane vježbe za individualni trening te savjete kako aktivno djelovati na razvijanje zdravih životnih navika djeteta.

Preuzmite program Junior-kamp-2019

 

 Prijave i informacije: 

✉ iva@terme-selce.hr
📱+385 (51) 764 055 (Selce)

Vratite se natrag';

Lokacije

Terme Selce
Tel: +385 51 764 055
Podružnica Rijeka
Tel: +385 51 400 420

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
Subota 08:00 - 14:00

Newsletter

Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude

Ostavite poruku