fbpx
Terme Selce +385 51 764 055 | Podružnica Rijeka +385 51 400 420

Novosti

Pozivamo vas na savjetovanje: Kako usvojiti zdrave životne navike

Prvi službeni Hrvatski dan osviještenosti o debljini obilježava se ovog petka, 16. ožujka. Kako bismo svojim 25 – godišnjim iskustvom doprinijeli osvještavanju važnosti preventivnog djelovanja, već kod prvih znakova razvijanja pretilosti, ali i savjetovali sve koji žele razviti zdravije životne navike, pozivamo vas na savjetovanje ‘Zdrave životne navike’ i analizu tjelesnog sastava, ovog petka, 16. ožujka, od 9 do 13h u Poliklinici Terme u Selcu.

Pretilost se danas smatra vodećom bolesti suvremene civilizacije. Nastaje kao posljedica nezdravog životnog stila, a osim što otežava svakodnevicu, negativno utječe na organizam u cjelini. Pretilost je kronična bolest koja nastaje prekomjernim nakupljanjem masti u organizmu i povećanjem tjelesne težine. Višak kilograma djeluje i na smanjenje kvalitete života općenito, a podjednako često pojavljuje se u svakoj životnoj dobi. U pubertetu je podjednaka među spolovima, a poslije njega češća u žena nego u muškaraca.

Pretilost skraćuje životni vijek

Pretilost je najčešće posljedica nezdravog životnog stila, naročito prekomjernog unosa hrane te nedovoljne fizičke aktivnosti. Povezana je s različitim bolestima, osobito kardiovaskularnim, dijabetesom tipa 2, poremećajem spavanja, određenih vrsta karcinoma, artritisa i astme. Smatra se i kako pretilost skraćuje čovjekov životni vijek, a moguće ju je spriječiti pravilnom i uravnoteženom prehranom te redovitom fizičkom aktivnošću.

Terme Selce ‘Healthy living by IBD’ programi zdravlja

Iskustvo Poliklinike Terme Selce, koja Program mršavljenja uspješno provodi već 25 godina, dokazuje kako je jednako teško ‘skinuti’ 5 ili 55 kilograma. Program mršavljenja Poliklinike Terme Selce, dio je jedinstvene ‘Healthy living by IBD’ kolekcije specijalno kreiranih programa zdravog životnog stila. Program je prepoznat po svojoj uspješnosti i dugotrajnim rezultatima. Ovo je moguće zahvaljujući timskom radu stručnjaka Poliklinike Terme, koji uključuje psihologa, nutricionistu, liječnike specijaliste, fizioterapeute, kineziologa i medicinsku sestru. Svakom pacijentu kreira se visokostručni program ‘po mjeri’, ovisno o potrebama, mogućnostima i zahtjevima. Inicijalno trajanje programa je od 2 do 3 tjedna, nakon čega se individualno kreira nastavak programa.

Pozivamo vas na savjetovanje

Svi oni koji žele živjeti zdravije i napraviti pozitivnu promjenu u životnim navikama su dobrodošli!
Vidimo se u Poliklinici Terme Selce, u petak, 16. ožujka, od 9 – 13h!

 

 Naručite se već danas na besplatno savjetovanje mr. sc. Ive Brozičević Dragičević, prof. klinički psiholog

✉ info@terme-selce.hr
📱+385 (51) 764 055 (Selce)

 

Vratite se natrag';

Lokacije

Terme Selce
Tel: +385 51 764 055
Podružnica Rijeka
Tel: +385 51 400 420

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
Subota 08:00 - 14:00

Newsletter

Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude

Ostavite poruku