fbpx
Terme Selce +385 51 764 055 | Podružnica Rijeka +385 51 400 420

Novosti

Simpozij „Doping u vrhunskom sportu“

U organizaciji Zdravstvene komisije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Opatiji se u subotu, 29. rujna od 13 – 19 sati, održao simpozij „Doping u vrhunskom sportu“.

Nakon uspješnih skupova u Zagrebu, Splitu i Osijeku, eminentni predavači, kao i članovi Zdravstvene komisije HOO-a, prezentirali su stručna gledišta na temu borbe protiv najvećeg zla modernog sporta pred trenerima, sportašima i sportskim dužnosnicima.

Skup je pozdravio dogradonačelnik Grada Opatije, kao i predstavnik Ministarstva obrazovanja i sporta.
U prvom dijelu programa o važnosti stalne borbe protiv dopinga govorio je predsjednik Zdravstvene komisije HOO-a dr. Miran Martinac, o pravnim dvojbama povezanim s dopingom prof. dr. sc. Hrvoje Kačer, na temu dopuštenih sredstava u dopunskoj prehrani mr. ph. Mimi Vurdelja, a na najčešće zamke i pogreške u dopingu u svom je predavanju ukazao dr. Zoran Bahtijarević.

Prof. dr. Boris Labar govorio je o anemičnoj hipoksiji u sportu, o postupku doping kontrole i terapijskim izuzećima doc. dr. Dinko Pivalica, a s popisom zabranjenih sredstava za 2018. godinu nazočne je upoznao dr. Zoran Manojlović.

 

Članica komisije, prim. Vlasta Brozičević, dr.med.spec. fizikalne medicine i rehabilitacije, reumatologije te voditeljica Odjela Poliklinike Terme Selce, predstavila je novi koncept MINDsetBODY kroz prezentaciju o dopingu, antidopingu i rekondicioniranju u fizikalnoj medicini.

 

Završni dio simpozija bio je u znaku okruglog stola pod nazivom „Moj pogled na doping“. Sudjelovali su: treneri Zoran Roje (vaterpolo), Aramis Naglić (košarka) i Nikola Pilić (tenis) te zlatni hrvatski olimpijci Giovanni Cernogoraz (streljaštvo) i Sara Kolak (atletika).

 

 

 

 

 

 

Vratite se natrag';

Lokacije

Terme Selce
Tel: +385 51 764 055
Podružnica Rijeka
Tel: +385 51 400 420

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
Subota 08:00 - 14:00

Newsletter

Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude

Ostavite poruku