fbpx
Terme Selce +385 51 764 055 | Podružnica Rijeka +385 51 400 420

Novosti

Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi

Vesna Hude Iva Brozičević Dragičević i Renata Barić

Foto: Vesna Hude, Iva Brozičević Dragičević i Renata Barić na promociji priručnika

Priručnik za trenere “Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi”, skupine autora Borisa Balenta, Ane Kobilšek i Hrvoja Šašeka, predstavljen je u kino dvorani Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

Svako od trinaest poglavlja priručnika sadrži teorijski okvir, praktični aspekt, mnoštvo vježbi i tehnika te popis stručne literature za one koji žele proširiti svoje znanje iz psihologije sporta. Osim toga priručnik je skladno dopunjen citatima i zapažanjima koje su dali vrhunski zagrebački i hrvatski sportaši, s kojima su u sklopu rada na knjizi rađeni opširni intervjui. Njihova fascinantna sportska, ali i životna iskustva, neka po prvi puta navedena upravo u ovoj knjizi, predstavljaju posebnu vrijednost čitavog projekta. Autori knjige zahvalili su sportašima koji su svojim iskustvima, prezentiranima u knjizi, pripomogli njezinu uspjehu.

Ova knjiga je šira od priručnika za trenere, ona ne nudi rješenje za idealizirani život nego za život s problemima, iz kojih ćemo izaći jači. Knjiga je poklon trenerima koji po 30 vikenda u godini provode sa sportašima, među kojima su i naša djeca – izjavio je izvršni urednik Miroslav Hrženjak.

Autori knjige, uz pomoć četrnaest psihologa te suradnika iz svih područja psihologije, a među kojima je i Iva Brozičević Dragičević, pomoćnica ravnatelja Poliklinike Terme Selce (poglavlje 2.’Postavljanje ciljeva: Ciljevi kao baza motivacije i važan segment ostalih psiholoških procesa’), uspjeli su vrlo opširnu i složenu građu sportske psihologije sažeti u logično poredana i razumljiva poglavlja, zbog čega ovaj priručnik predstavlja jedinstvenu znanstvenu i popularnu sintezu na svojem području.

Promociji knjige nazočili su brojni zagrebački i hrvatski treneri, bivši i aktualni sportaši (predvođeni zlatnim olimpijcem Josipom Glasnovićem), dužnosnici sporta i društveni uglednici (gradonačenik Milan Bandić sa suradnicima, predstavnici HOO-a, SDUŠ-a, SSGZ-a…).

Više informacija na službenim stranicama Hrvatskog Olimpijskog odbora.

Vratite se natrag';

Lokacije

Terme Selce
Tel: +385 51 764 055
Podružnica Rijeka
Tel: +385 51 400 420

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
Subota 08:00 - 14:00

Newsletter

Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude

Ostavite poruku