fbpx
Terme Selce +385 51 764 055 | Podružnica Rijeka +385 51 400 420

Novosti

Zdravstveni turizam, edukacija i praksa: 18 godina suradnje s Medicinskom školom

U sklopu projekta ‘Sudjelovanje u promjeni’, danas je u Poliklinici Terme u Selcu održana praktična radionica na kojoj su sudjelovali učenici 3. razreda Medicinske škole iz Rijeke.

Pilot projekt ‘Sudjelovanje u promjeni’, pokrenut u sklopu 18 godina duge suradnje Medicinske škole u Rijeci i Poliklinike Terme Selce, za cilj ima unaprjeđenje vještina i znanja učenika za zanimanje fizioterapeut, kao podršku zapošljavanju ili samozapošljavanju te unaprjeđenje kvalitete usluge u zdravstvenom turizmu.

Više od 170 godina zdravstveni turizam ima tradiciju na Kvarneru. Iskustvo Termi Selce govori nam kako prijenos znanja od mentora do učenika može biti brži i praktičniji. Korisnici naših programa- od poznatih sportaša, do diplomata- dolaze iz 86 zemalja svijeta. To zahtijeva specifičan način komunikacije i individualiziranog pristupa, pa i prijenos znanja na učenike mora biti multidisciplinaran, a sve kako bi cjelovito pristupili pacijentu, rekla je Prim. Vlasta Brozičević.

Primarni cilj posjete bio je upoznati učenike s poviješću razvoja fizioterapije na destinaciji Crikveničke Rivijere, naprednim terapijskim procedurama i načinom organizacije ustanove. Ukupno 22 učenika u pratnji nastavnika imalo je priliku dobiti odgovore na svako postavljeno pitanje, ali i u praksi saznati više o novim tehnologijama koje se koriste u Termama Selce, poput Dekompresijske terapije, Terapije udarnim valom (Shockwave), BIODEX Izokinetičkog laboratorija te Imaging- a u fizioterapiji.

Zdravstveni turizam, mladi i zapošljavanje

Neki od specifičnih ciljeva projekta su i proširenje turističke sezone na cjelogodišnju putem uvođenja inovacija i novih usluga zdravstvenog turizma, kao i unaprjeđenje struke kroz razvoj specifičnih zanimanja, kao što su: tehničar nutricionist, sanitarni tehničar i farmaceutski tehničar. Na taj način postiže se i učinkovitiji razvoj lokalnog gospodarstva.

Još 1993. godine Terme Selce pokrenule su novi proizvod zdravstvenog turizma, koji objedinjuje zdravlje, sport, gastronomiju i umjetnost, a danas smo demonstrirali i kako zdrava mediteranska prehrana može doprinijeti zdravlju turista, fizioterapiji te boljem subjektivnom doživljaju naše Crikveničke rivijere i Primorsko – goranske županije., zaključila je Prim. Brozičević.

Vratite se natrag';

Lokacije

Terme Selce
Tel: +385 51 764 055
Podružnica Rijeka
Tel: +385 51 400 420

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
Subota 08:00 - 14:00

Newsletter

Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude

Ostavite poruku