fbpx
Terme Selce +385 51 764 055 | Podružnica Rijeka +385 51 400 420

Novosti

Zdravo mršavljenje

Debljina se danas smatra vodećom bolesti suvremene civilizacije. Nastaje kao posljedica nezdravog životnog stila, a osim što otežava svakodnevicu, negativno utječe na organizam u cjelini.

Pretilost je kronična bolest koja nastaje prekomjernim nakupljanjem masti u organizmu i povećanjem tjelesne težine. Višak kilograma djeluje i na smanjenje kvalitete života općenito, a podjednako često pojavljuje se u svakoj životnoj dobi. U pubertetu je podjednaka među spolovima, a poslije njega češća u žena nego u muškaraca.

Pretilost skraćuje životni vijek

Pretilost je najčešće posljedica nezdravog životnog stila, naročito prekomjernog unosa hrane te nedovoljne fizičke aktivnosti. Povezana je s različitim bolestima, osobito kardiovaskularnim, dijabetesom tipa 2, poremećajem spavanja, određenih vrsta karcinoma, artritisa i astme. Smatra se i kako pretilost skraćuje čovjekov životni vijek, a moguće ju je spriječiti pravilnom i uravnoteženom prehranom te redovitom fizičkom aktivnošću.

Terme Selce ‘Healthy living by IBD’ programi zdravlja

Iskustvo Poliklinike Terme Selce, koja Program mršavljenja uspješno provodi već 25 godina, dokazuje kako je jednako teško ‘skinuti’ 5 ili 55 kilograma. Program mršavljenja Poliklinike Terme Selce, dio je jedinstvene ‘Healthy living by IBD’ kolekcije specijalno kreiranih programa zdravog životnog stila. To je ujedno i jedan od najtraženijih i najpoznatijih Terme Selce programa, prepoznat po svojoj uspješnosti i dugotrajnim rezultatima. Ovo je moguće zahvaljujući timskom radu stručnjaka Poliklinike Terme, koji uključuje psihologa, nutricionistu, liječnika specijalista, fizioterapeute, kineziologa i medicinsku sestru. Svakom pacijentu kreira se visokostručni program ‘po mjeri’, ovisno o potrebama, mogućnostima i zahtjevima. Inicijalno trajanje programa je od 2 do 3 tjedna, nakon čega se individualno kreira nastavak programa.

Prednosti Terme Selce Programa mršavljenja:

Mršavljenje pod kontrolom liječnika specijaliste
Prehrana uz savjetovanje nutricioniste
Vježbe na moru s osobnim trenerom
Svakodnevna psihološka potpora
5-7 terapijskih procedura dnevno
Program ‘po mjeri’ za dugoročne rezultate

Tako individualno kreirani program garantira vam gubitak kilograma, bez gladovanja. Uživat ćete u mediteranskoj prehrani, koju preporučuje i Svjetska zdravstvena organizacija. Tim stručnjaka Poliklinike Terme za vas će, a u skladu s vašim prehrambenim navikama, programirati optimalan unos kalorija, dogovoriti prehranu u hotelima i restoranima i podučiti vas kako da obroke pripremate kod kuće. U kombinaciji s tjelesnom aktivnošću te specijalnim terapijama za oblikovanje kritično ugroženih dijelova tijela, poboljšat ćete izgled, povratiti energiju i samopouzdanje.

Vratite se natrag';

Lokacije

Terme Selce
Tel: +385 51 764 055
Podružnica Rijeka
Tel: +385 51 400 420

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
Subota 08:00 - 14:00

Newsletter

Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude

Ostavite poruku