Poliklinika Terme - Selce +385 51 764 055
  Podružnica - Rijeka +385 51 400 420
  Terme - Selce d.o.o. +385 51 764 055
  ISO 9001

   Poliklinika Terme, Selce +385 51 764 055 | Poliklinika Terme – Podružnica Rijeka +385 51 400 420
   ISO 9001

   Novosti

   Povodom obilježavanja Međunarodnog dana fizioterapije

   Medicinska škola u Rijeci, organizirala je tribinu 8. rujna u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, na kojoj su sudjelovali predavači Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, KBC Rijeka, Poliklinika Terme Selce, Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke, Dječji vrtić Rijeka, Dom za starije osobe ‘Kantrida’.

   Cilj je bio zajednički ukazati na značaj fizioterapije i multidisciplinarnog pristupa. Na temu ‘Zdravstveni turizam i fizioterapija’ prim. Vlasta Brozičević, iznijela je ‘Novi koncept Eko fizikalna medicina i rehabilitacija po DRVB, za Eko zdravstveni turizam’. Riječ je o konceptu, koji doprinosi edukaciji, zaposlenju u fizioterapiji, kao i pružanje cjelovite usluge u cilju cjelogodišnjeg zdravstvenog turizma PGŽ i šire.

    

   Obilježavanje Međunarodnog dana fizioterapije

   ‘Međunarodni dan fizioterapije’ okupio je u petak 8. rujna 2017. godine medicinske stručnjake i djelatnike obrazovnih ustanova, kako bi nizom edukativnih predavanja ukazali na veliku važnost fizioterapije i javnosti približili struku koja mnogima, doslovno- život znači.

   U organizaciji niza događanja povodom obilježavanja ‘Međunarodnog dana fizioterapije’, po prvi put snage su udružili Medicinska škola u Rijeci, KBC Rijeka, Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, Poliklinika Terme Selce, Dječji vrtić Rijeka, Dom za starije osobe ‘Kantrida’ i Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke.

   Zainteresirani građani tako su od 17,00 h u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, od stručnjaka KBC-a Rijeka predvođenih Ivankom Baniček Šošom, mg. Physioth, imali priliku saznati sve o zanimanju fizioterapeut, povijesti fizioterapije i ulozi fizioterapeuta u multidisciplinarnom timu.

   Ivanka Baniček Šoša, mg. Physioth

    

   Kroz predavanja su predstavljena i dva projekta koja se aktivno provode. O prvom je govorio Kristijan Zulle, mag. Physioth s katedre za fizioterapiju Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, a riječ je o međunarodnom pilot projektu, koji se provodi u Rijeci, pod naslovom ‘Europski urbani centar zdravlja: Za aktivno i zdravo starenje u europskim gradovima’.

   Kristijan Zulle, mag. Physioth

    

   Kroz predavanje ‘Zdravstveni turizam i fizioterapija’, prim. Vlasta Brozičević, dr. med. spec. fizikalne medicine i rehabilitacije predstavila je ‘Novi koncept Eko fizikalna medicina i rehabilitacija po DRVB, za Eko zdravstveni turizam’. Riječ je o konceptu, koji je predstavljen u Kini na godišnjoj skupštini 1. Međunarodne alijanse za planinski turizam (IMTA) i koji je autorsko djelo prim. V. Brozičević, a pridonosi edukaciji i zaposlenju u fizioterapiji.

   Prim. Vlasta Brozičević, dr. med. spec.

    

   Kako navode organizatori, cilj obilježavanja Međunarodnog dana fizioterapije je educirati i informirati zajednicu o fizioterapiji te ukazati na važnost suradnje, inovacije i stvaranja multidisciplinarnog tima stručnjaka, koji će zajednički razvijati nove koncepte i tako dati cjelovitu i potpunu uslugu više vrijednosti. Cilj je i dodatno pokrenuti trend cjelogodišnjeg zdravstvenog turizma u okvirima PGŽ, pritom služeći kao model za druge destinacije.

   Ples učenika Medicinske škole- Dermatomi i miomi

    

   Obilježavanje se nastavlja

   Osim niza predavanja, 11. rujna će se na Trgu 128. Brigade održati javno- edukativna akcija učenika i nastavnika Medicinske škole ‘Tjelesna aktivnost za život’, čiji je cilj ukazati na značaj tjelesne aktivnosti u prevenciji, liječenju i kontroli simptoma različitih kroničnih stanja, posebno onih vezanih uz treću životnu dob. 14. rujna će se u 9 h na Molo Longu organizirati šetnja i kratka tjelovježba, pod vodstvom djelatnika KBC-a Rijeka i učenika, budućih fizioterapeutskih tehničara te nastavnika strukovnih predmeta fizioterapije Medicinske škole u Rijeci. U akciji sudjeluju učenici i nastavnici Medicinske škole u Rijeci, djelatnici KBC Rijeka, studenti Fakulteta zdravstvenih studija, umirovljenici Doma Kantrida, sportaši s invaliditetom ispred Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke i predškolska djeca Dječjeg vrtića Rijeka.

    

    

   Vratite se natrag';

   Kontakti

   Poliklinika Terme - Selce
   Terme - Selce d.o.o.
   Tel: +385 51 764 055
   Poliklinika Terme - Podružnica Rijeka
   Tel: +385 51 400 420

   Radno vrijeme

   Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
   Subota: 08:00 - 14:00

   Newsletter

   Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude


   Prijava na newsletter

   Dogovorite termin

    Želite li primati savjete i novosti iz Poliklinike Terme Selce?

    Da, želim