Poliklinika Terme - Selce +385 51 764 055
  Podružnica - Rijeka +385 51 400 420
  Terme - Selce d.o.o. +385 51 764 055
  ISO 9001

   Poliklinika Terme, Selce +385 51 764 055 | Poliklinika Terme – Podružnica Rijeka +385 51 400 420
   ISO 9001

   Blog

   Orthokine® metoda: Naše tijelo najbolje će izliječiti samo sebe

   U Poliklinici Terme Selce liječili su se mnogi poznati vrhunski sportaši, a upravo je biološka terapijska metoda Orthokine® često bila presudna u njihovom povratku u svijet vrhunskog sporta.

   Da je regenerativna medicina- medicina budućnosti, itekako je poznato. Orthokine autologni kondicionirani serum već je godinama sastavni dio terapije brojnih vrhunskih sportskih imena, poput Ivice Kostelića ili Luke Modrića. Ozljede sportaša često sa sobom nose veliku odgovornost. Očekivanja su uvijek visoka u vidu brze, sigurne i efikasne rehabilitacije i čim ranijeg povratka sportaša u punu formu.

   Orthokine® centar izvrsnosti

   Danas je Poliklinika Terme Selce Orthokine® centar izvrsnosti i posjeduje veliko iskustvo u liječenju biološkim terapijskim metodama te je povjerenje u efikasnost ove sigurne terapijske metode s godinama raslo.
   Orthokine® serumom ne liječimo samo sportske ozljede, on je više nego djelotvoran u liječenju bolova u svim zglobovima zbog osteoartritisa (artroze), bolova u leđima zbog trošenja kralježnice, kao i kod ozljeda tetiva, ligamenata i mišića, postoperativno ili bez operativnog zahvata.

   Život bez boli je moguć

   Biti neovisan i aktivan u svakodnevnom životu ideal je kojem teži većina ljudi. Pokretljivost je jedan od najvažnijih faktora, koji izravno utječe na kvalitetu čovjekova života. Bol u zglobovima ili leđima ometa obavljanje svakodnevnih aktivnosti, sudjelovanje u sportskim ili drugim rekreativnim ili profesionalnim aktivnostima.

   Orthokine® je terapijski sistem koji predstavlja jedinstveni način liječenja kod degenerativnih ili trautmatskih oštećenja zglobova, kralježnice, tetiva, ligamenata i mišića bez dodataka lijekova i ostalih stranih tvari. Ova metoda liječenja u potpunosti je biološka i ne koristi ništa osim vlastitih pacijentovih endogenih proteina i faktora cijeljenja.

   Indikacije za Orthokine® terapiju:

   • Upala zglobova / osteoartritis
   • Sportske ozljede
   • Ozljede ligamenata i mišića
   • Ozljede hrskavice

   Orthokine® koncentrirani serum aplicira se na način da se on- dobiven iz pacijentove krvi injekcijom daje u zahvaćeni zglob, ozlijeđeni mišić ili upalno promijenjeni živac, ovisno o kakvom je zdravstvenom problemu riječ. Protu- upalni i proteinski inhibitori boli te faktori cijeljenja se izdvoje iz bolesnikove krvi te se apliciraju u zahvaćeni zglob, mišićno – tetivno tkivo ili uz upalno promijenjeni živac. Oni zaustavljaju upalu zglobova i živčanih korijena, regeneriraju zglobnu hrskavicu i ostala tkiva te ubrzavaju regeneraciju oštećenja.

   Djelovanje Orthokine terapije

   Protuupalni i regenerativni učinci su dugotrajni, ali djelovanje ovisi o organizmu pojedinca i razlikuje se, pa ga je nemoguće točno predvidjeti, no može se reći da je poboljšanje uočljivije, što je manje oštećenje hrskavice ili drugog tkiva uoči apliciranja Orthokina. Kontraindikacije gotovo da ne postoje te su većinski prolaznog karaktera, poput akutne infekcije, povišene tjelesne temperature, probavnih smetnji, uzimanja antibiotika ili cjepiva 4 tjedna uoči aplikacije.

   • Djeluje protuupalno
   • Spriječava degeneraciju tkiva
   • Ubrzava regeneraciju tkiva
   • Smanjuje bolove
   • Poboljšava pokretljivost
   • Ima dugoročni učinak
   • Smanjuje upotrebu kortikosteroida
   • Smanjuje gfastrointestinalne probleme
   • Nema nuspojava

   Što znači autologna terapija

   Liječenje vlastitog organizma može se preciznije definirati kao autologna terapija. Riječ je o metodama liječenja kod kojih su tvari i stanice prirodno proizvedene od vlastitih stanica tijela. Najčešća je lokalna primjena, terapija je visoko efikasna,vrlo se dobro podnose. Orthokine omogućuje uspostavljanje prirodne ravnoteže imunološkog sustava, a sadrži i brojne autologne faktore cijeljenja.
   Ova se terapija od ostalih terapija razlikuje u tome što je autologna, znači proizvedena od krvi pacijenta bez dodataka bilo kakvog kemijskog pripravka što daje potpunu sigurnost da neće doći do alergijske reakcije pacijenta na lijek i može se upotrijebiti samo za tog pacijenta.
   Terapija se može primijeniti samostalno ili u kombinaciji s fizikalnim procedurama ili za vrijeme operacije i nakon operativnog zahvata.

   Vratite se natrag';

   Kontakti

   Poliklinika Terme - Selce
   Terme - Selce d.o.o.
   Tel: +385 51 764 055
   Poliklinika Terme - Podružnica Rijeka
   Tel: +385 51 400 420

   Radno vrijeme

   Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
   Subota: 08:00 - 14:00

   Newsletter

   Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude


   Prijava na newsletter

   Dogovorite termin

    Želite li primati savjete i novosti iz Poliklinike Terme Selce?

    Da, želim