Poliklinika Terme - Selce +385 51 764 055
  Podružnica - Rijeka +385 51 400 420
  Terme - Selce d.o.o. +385 51 764 055
  ISO 9001

   Poliklinika Terme, Selce +385 51 764 055 | Poliklinika Terme – Podružnica Rijeka +385 51 400 420
   ISO 9001

   Novosti

   Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi

   Vesna Hude Iva Brozičević Dragičević i Renata Barić

   Foto: Vesna Hude, Iva Brozičević Dragičević i Renata Barić na promociji priručnika

   Priručnik za trenere “Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi”, skupine autora Borisa Balenta, Ane Kobilšek i Hrvoja Šašeka, predstavljen je u kino dvorani Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu.

   Svako od trinaest poglavlja priručnika sadrži teorijski okvir, praktični aspekt, mnoštvo vježbi i tehnika te popis stručne literature za one koji žele proširiti svoje znanje iz psihologije sporta. Osim toga priručnik je skladno dopunjen citatima i zapažanjima koje su dali vrhunski zagrebački i hrvatski sportaši, s kojima su u sklopu rada na knjizi rađeni opširni intervjui. Njihova fascinantna sportska, ali i životna iskustva, neka po prvi puta navedena upravo u ovoj knjizi, predstavljaju posebnu vrijednost čitavog projekta. Autori knjige zahvalili su sportašima koji su svojim iskustvima, prezentiranima u knjizi, pripomogli njezinu uspjehu.

   Ova knjiga je šira od priručnika za trenere, ona ne nudi rješenje za idealizirani život nego za život s problemima, iz kojih ćemo izaći jači. Knjiga je poklon trenerima koji po 30 vikenda u godini provode sa sportašima, među kojima su i naša djeca – izjavio je izvršni urednik Miroslav Hrženjak.

   Autori knjige, uz pomoć četrnaest psihologa te suradnika iz svih područja psihologije, a među kojima je i Iva Brozičević Dragičević, pomoćnica ravnatelja Poliklinike Terme Selce (poglavlje 2.’Postavljanje ciljeva: Ciljevi kao baza motivacije i važan segment ostalih psiholoških procesa’), uspjeli su vrlo opširnu i složenu građu sportske psihologije sažeti u logično poredana i razumljiva poglavlja, zbog čega ovaj priručnik predstavlja jedinstvenu znanstvenu i popularnu sintezu na svojem području.

   Promociji knjige nazočili su brojni zagrebački i hrvatski treneri, bivši i aktualni sportaši (predvođeni zlatnim olimpijcem Josipom Glasnovićem), dužnosnici sporta i društveni uglednici (gradonačenik Milan Bandić sa suradnicima, predstavnici HOO-a, SDUŠ-a, SSGZ-a…).

   Više informacija na službenim stranicama Hrvatskog Olimpijskog odbora.

   Vratite se natrag';

   Kontakti

   Poliklinika Terme - Selce
   Terme - Selce d.o.o.
   Tel: +385 51 764 055
   Poliklinika Terme - Podružnica Rijeka
   Tel: +385 51 400 420

   Radno vrijeme

   Ponedjeljak - petak: 08:00 - 20:00
   Subota: 08:00 - 14:00

   Newsletter

   Pretplatite se na newsletter i prvi saznajte novosti, akcije i posebne ponude


   Prijava na newsletter

   Dogovorite termin

    Želite li primati savjete i novosti iz Poliklinike Terme Selce?

    Da, želim